Ingyenes bemutató óra? Naná! Nézd meg itt, hogy mikor lesz a következő!

Miért olyan szuper MANAHOOP-ozni?

Az aerob mozgás zsírégető hatásának köszönhetően formálja és fogyasztja a testet!
Erősíti a hát-, has-, comb és fenékizmokat!
Megelőzi a szív és érrendszeri betegségeket, serkenti a vérkeringést!
Nem terheli az ízületeket!
Javítja a testtartást, a gerincre való hatás okán!
Enyhíti a hátfájdalmakat a masszírozó hatás miatt!
Javítja a koncentrációs képességet, a kitartást, az egyensúlyt, rugalmasságot, állóképességet, ügyességet, és a szem - kéz - láb koordinációját.
Sikerélményt és önbizalmat ad!
Hangulatjavító hatású!

Figyelem! A has préselődése miatt terhes nőknek nem ajánlott a használata, mert a babára káros hatással lehet mindennemű rázkódás és préselés!

Én, a fogyás és Cori Magnotta

Nekem mindig is gondot okozott, hogy heti háromszor fél-egy órát testmozgásra szánjak. Sosem volt ennyi időm. :-D Nagyon szerettem volna, ha valaki feltalál valami olyan edzésformát, ami napi tíz perc mozgással már komolyabb eredményeket is produkál. Leginkább hasból szerettem volna fogyni (naná, hogy odamegy az összes csoki) és az állóképességemen javítani. Ezek voltak az elsődleges szempontjaim. Ja, és ne kelljen már kétnaponta belepusztulni. Jártam edzőterembe heti háromszor (amíg még nem voltam ilyen elfoglalt), voltam különböző fitnesz és aerobik órákon, próbáltam a táncot és a legjobbat is: a teljes étrendváltoztatást. Egyiket sem egyszerű megoldani, ráadásul nem hoztak olyan gyors változást, hogy ne győzzön idővel a kitartásom csökkenése. De most megtaláltam végre azt, amiről azt hittem nem is létezik, pedig már több ezer éve feltalálták! A hulahoopot!

Napi tíz perc + heti egyszeri majd’ egy óra hulahoop (saját edzéstervvel) és egy hónap alatt 4 centi lement a derekamból, kettő pedig a combomból. Az állóképességem sokat javult, tele vagyok energiával. Imádom! Ezt nekem találták ki – gondoltam. Engedd meg, hogy megosszam veled a kedvenc példa sztorimat:

Cori Magnotta (32) sosem bírta a szigorú edzéseket, de amikor a mérleg a szülése után 134 kilót mutatott, tudta, muszáj tennie valamit. Egy éven keresztül minden nap egy olyan mozgássort végzett, amit gyerekkorában is imádott: hulahoopozott.

„182 centi magas vagyok, és világéletemben küszködtem a súlyommal. Aztán terhességi magas vérnyomás miatt két hónapig feküdnöm kellett. Mivel egyáltalán nem mozoghattam, a kilók egyre csak jöttek fel, átléptem a 120 kilót is. A fiam nagy baba volt, 4,5 kilóval született, erre fogtam a súlygyarapodást. A terhesség után ráadásul pajzsmirigy alulműködésem lett, az anyagcserém lelassult, ami megnehezítette a fogyást. 2014 októberében kezdtem valami szórakoztató edzésforma után kutatni a neten. Ekkor 114 kiló voltam. Rábukkantam a hulahoop fitneszre, ahol nehezített karikával végeznek gyakorlatokat. Ekkor jutott eszembe, mennyire imádtam gyerekkoromban hulahoopozni. Azonnal bejelentkeztem egy órára. Első látásra szerelem volt. Hulahoopozás közben lehetetlen nem mosolyogni, pedig nagyon intenzív edzés, még a pulzusmérő óra szerint is. Egy óra alatt 800 kalóriát égettem el! Az óra után vettem egy 1 kg-os karikát, és elkezdtem otthon gyakorolni. Napi 10 perccel kezdtem, miközben a tévét néztem. A hulahoopozás segített lefogynom. Egy év alatt 39 kilót adtam le, már csak 75 kiló voltam.

Ma már végzett hulahoop fitneszoktató vagyok, hetente három órát tartok. És ami egészen hihetetlen: 2016-ban elnyertem az America's Fit Mrs. koronáját! Ha valaki két évvel ezelőtt ezt mondja nekem, kinevettem volna.”

Hogyan csináltam a hulahoopból MANA HOOP-ot?

Egy ilyen történet után az ember természetesen azonnal belevágna! Nem is csoda! Mondj még egy edzésformát, ami ennyire kedves és alig egy óra alatt, miközben beszélgetünk és nevetünk, levesz tíz percenként átlagosan 120 kalóriát (a MANA HOOP-nál egy edzés alatt minimum 600 kalóriát égetünk el)!

Először a barátaimnak szerveztem egy kis szabadtéri „hulahoopolást”. Aztán jött az ötlet: ha már ilyen gyakorlott vagyok ebben és rengeteg munkát tettem már bele (mindenféle gyakorlatokkal, edzéstervekkel, csak az ég tudja hány óra kutatással a minél jobb eredményekért), akkor miért ne osszam meg ezt másokkal?

De hogy jön ez egy íróhoz?

Íróként és lélektrénerként rengeteg ember lelkén segítettem már és segítek most is. De ezzel az edzésformával úgy véltem, a testen is segíthetek. Ép testben ép lélek. Ez a mottóm! Ez ám a kerek, egész megoldás! Így aztán belevágtam a MANA HOOP SM-ba. A név az én ötletem, a MANA hawaii nyelven van. Íme egy kis részletesebb magyarázat:

MANA

A mana szó erőt, energiát jelent. De nem a hagyományos felfogás szerint, a hawaii nézetek alapján az éltető energiát jelenti, ami mindent körülvesz. Nyerhetsz és veszthetsz is manat mindennel, amit teszel. A kiegyensúlyozott életmód, kapcsolat és munka segít abban, hogy manat gyűjtsünk be. Ennek legjobb példája az előző hawaii szenátor, akit szép beszédűnek, őszintének és szerénynek tartottak, és a manaja engedte őt, hogy a második leghosszabb mandátummal rendelkező szenátor legyen Hawaii-n. Utolsó szava az volt, hogy aloha (szeretet).

A hulahoopozás is, mint oly sok sport endorfint termel, azaz boldogsághormont. Ez már önmagában is elég lenne az írói munkásságomhoz, de a hoppozók tudják, hogy olyan ember vagyok, aki segít nekik lefogyni plusz a lelkükön is képes könnyíteni és nem restek odajönni és belevágni az életmód változtatásba is a test edzése mellett. Épp az ilyen emberek miatt imádom ezt a munkát! Lélektrénerként pedig az, amit a hawaii emberek tartanak, nagyon is közel áll hozzám: ők azt vallják, hogy mindenkinek van saját ereje, egy belső energia, melyet növelni kell, hogy boldogabb életet élhessen. Így aztán az én könyveim címe: A boldogság benned van, a MANA HOOP edzések által kiegészül az erő benned van-al. Mindig is azt próbáltam átadni az embereknek, hogy az erő bennük lakozik, csakis bennük, amivel boldogok lehetnek. A MANA HOOP segít a nőknek több önbizalmat szerezni, nagyobb állóképességet, több energiát ad, szabadságérzetet növelünk, testet alakítunk és fogyasztunk és egy vidám csapatban tanulhatunk olyan figurákat, amikkel reményeim szerint később fellépéseket vállalunk!

Várunk téged is az ingyenes bemutató óráinkon, vagy csatlakozz bármelyik MANA HOOP edzésünkhöz!

Még egy kis motiváció!

+ A bérletet beszerzők plusz ajándékban is részesülnek! Ha a bérlettel egymás után 4 órán is ott vagy, akkor az ötödik órát ajándékba kapod!

+ Mindenki, aki eljön, kap egy Motivációs kártyát! Ezen szerepel majd (ott helyben mérés után) a derék, a combkerület és csípő mérete és a test súlya. Természetesen, csak ha beleegyezel! Ez a kártya nálad lesz, és havonta egyszer újramérjük a centiket, így láthatod majd a kezdet és a haladás útját centiméterekben és kilókban! ;-)

Hulahoop karikák fajtái

Én magam, körülbelül 150 féle fitnesz / hulahoop és tornakarikáról tudok, de biztosan van még több is.

A MANA HOOP leginkább a test alakítására és fogyására összpontosít a hoopdance mellett, így aztán mi a súlyozott karikákat és műanyag tornakarikákat ajánljuk. Ez utóbbit a belemelegítéshez és a tánchoz használjuk, vagy azoknak alkalmas, akik fogyni nem szeretnének, csupán mozogni egy kis állóképesség javítás végett. Természetesen, ha már van jól bevált karikád otthon, akkor elég csak magaddal hoznod, a lényeg az, hogy Te jól érezd magad és elérd a célod az edzéseken. Én mindenkivel külön is foglalkozom az edzések alatt, így biztos lehetsz abban, hogy minden segítséget megkapsz!

A műanyag hulahoop karika (tornakarika):

Ezt a karikát a MANA HOOP-nál bemelegítéshez és a HOOPDANCE-hez alkalmazzuk, vagy olyanoknak ajánljuk, akik fogyni nem, csak mozogni szeretnének. Plusz a gyerekek ezt használják. Könnyű súlya miatt fogyasztásra nem alkalmas. Nagyobbak vannak nálunk (90 cm-esek), ezt nem feltétlenül kell megvenned, de azért hasznos lehet, ha otthon is szeretnél gyakorolni!

Itt tudod beszerezni / Vagy a nagyobb játékáruházakban a közeledben.

Súlyozott karikák

A MANA HOOP-nál leginkább a fogyásra és az egészségre koncentrálunk, ezért súlyozott karikákkal dolgozunk. Jótékony hatásait, olvashatod feljebb.

Ezek a karikák szétszedhetőek, így egy táskában is elfér és edzésen elég összepattintani őket.

Ajánlás:

Mi leginkább az 1,4 kilogrammos, kék színű karikát használjuk, ezt is szoktam ajánlani mindenkinek.

Súlyozott, szétszedhető karikaKinek?
0,9 kgFogyni vágyóknak, kezdő karika.
1,4 kgFogyni vágyóknak, haladó karika.
1,9 kgFogyni vágyóknak, profi karika.
*olcsó és jó minőség a Dechatlonban Itt tudod beszerezni

Bármilyen kérdésed van ezekkel kapcsolatban, küldj nekem üzenetet a MANAHOOP Facebook oldalán és azonnal segítek.

Jó hír, hogy ha a kezdő karikádat idővel kinövöd, akkor az órákon az új tagoknak el tudod adni és venni is hamarabb tudsz így a csoporton belül! :-)

Egyéb helyek, ahol még vehetsz karikákat:
Lifestyle shop
Sportvilág
Insportline

Rendelj most! Pár nap alatt megérkezik és a következő órán már velünk is tarthatsz! :-)

(Mi is szerzünk be karikákat időnként és szívesen hozunk neked is, csak keress minket!)

Hulahoopozni mindenki tud!

A férjem az egyetlen, aki nem. :-D Csak viccelek, de tény és való, hogy nagyon nehezen tanulta meg. Végül is megtanulta! Gyakorlás és személyre szabott tippjeim segítségével, ma már hasznosan tudja pörgetni a karikát!

Gyere el és megmondom, mit csinálj másképp, hogy Te is eredményesen tudd használni a hulahoop karikát! Hulahoopozni tényleg mindenki tud, ne aggódj emiatt!

Hozd el a karikád és a többit bízd rám ;-)!

Hol, miben, mennyiért és mikor MANA HOOP-ozunk?

HOL?

Szép időben az esztergomi Erzsébet parkban pörgetjük a karikákat, 2018.szeptember 19-től azonban már terembe megyünk, pontosan a József Attila Általános Iskola tornatermébe. Mindkét helyszínen várunk szeretettel!

Legközelebb már csak jövő szeptemberben indítok új csoportot, úgyhogy a bemutató óráig tudsz még hozzánk cstlakozni.

MIBEN?

Érdemes kényelmes (akár fitnesz)nadrágot és egy feszes pólót választani, esetleg haspólót (most úgyis divat) vagy feszülős sportfelső. A laza pólót a karika úgy körbetekeri rajtad, hogy nem lesz túl kényelmes!

Cipő nem kell! Komolyan! A jó cipőt ehhez a sporthoz megtalálni nem túl könnyű. Ha van olyan cipőd, ami kényelmes, gyere abban, de amit én javaslok az a mezítlábas megoldás. :-D A cipőben tapasztalatom szerint sokaknak zsibbad egy idő után a lábuk, lábfejük, zokniban sem jó, mert csavarodik a zokni is az ember lábfején. Szóval a nyerő a mezítláb lett, de természetesen gyere, amiben jólesik, majd idő közben úgyis kiderül, mi fog beválni. Javaslom, amíg kint vagyunk a téren, hozz egy fitneszmatracot vagy plédet, ha nem szeretnél a fűben vagy a betonon taposni. Én szeretek, úgyhogy hidd el, nem gond, ha csak úgy beugrasz egy csini pólóban és egy rövidnadrágban vagy farmerban mezítláb.

Ha már MANA, azaz életenergia: tudtad, hogy a föld energiáit is jóval könnyebben vesszük fel, ha mezítláb járkálunk? Bizony! Minél közelebbi a kapcsolat földanyánkkal, annál több az energiánk.

Javaslok egy pici törölközőt is rendszeresíteni (hasznos, mikor gyöngyözik az ember homloka!) és persze sok folyadékot!

Ja igen! A karikádat se hagyd otthon!

MENNYIÉRT?

Egy óra 1500 Ft-ba kerül, ám egy bérlettel jobban jársz, mert az 5 alkalmas, csak 6000 Ft, így az ötödik alkalom ingyen van.

Minden fél évben tartunk egy teljesen ingyenes bemutató órát is, ezek időpontját itt találod!

MIKOR?

Heti egyszer van óra. Egyelőre csak Esztergomban: minden szerdán 18:00-19:00 óra között várjuk a fogyni és táncolni vágyókat!

Mi is pontosan az a „hullahopp"?

A hulahopp karika feltalálása több ezer évre nyúlik vissza a történelemben. Először az ókori egyiptomiak és görögök használták a karikát gyermekek szórakoztatására, majd miután felfedezték súlycsökkentő hatását, így elég gyorsan elterjedt a felnőttek körében is. Első változatai szőlővesszőből készültek, majd súlyának nehezítése miatt az új alapanyaga a bambusz, a fém illetve a fa lett.

A 14. században az angolok szív- és érrendszeri problémák gyógyítására alkalmazták.

A hula hoop elnevezés a 18. századból származik. Ezt a nevet a hawaii hula táncról, a hasonló mozgásvégzés miatt kapta. A hula hoop-ot magyarul hulahoppnak hívják, mégis sokan tévesen hullahoppnak nevezik.

Mi a MANAHOOP-nál, maradunk az angol elnevezésnél: azaz hulahoop (hulahúp) karikákkal dolgozunk.

A 20. században két amerikai, Richard Knerr és Arthur Melin legyártotta a karika műanyag verzióját, melyből két év alatt 100 millió darabot adtak el. A hulahoop meghonosodása után Amerikában, 1968-ban máris megszervezték az első bajnokságot, melynek 2000, majd 1980-ban 2 millió résztvevője volt.

Pár érdekesség még a hulahoopról

Te meddig bírod? A jelenlegi világrekordot 1987 óta nem döntötte meg senki. Rosann Rose 90 órán keresztül karikázott.

Csak 1 karika? Nem kihívás! A legtöbb karikával való hulahoopozás rekordját 2009-ben állította fel Paul "Dizzy Hips" Blair. 132 karikát forgatott egy időben a testén. Igen, egy férfi!

A legnagyobb karika, amit meg tudtak pörgetni 13,88 méter átmérőjű volt. A rekordot az amerikai, Ashrita Furman-nak sikerült felállítani. Ismét egy férfiú. Még hogy női sport! :-D

Kérdések és válaszok

Én soha nem tudtam hulahoopozni. Meg tudsz tanítani?

Én se tudtam. :-D Egyrészt a súlyozott karikákkal jóval könnyebb, mint a könnyű műanyaggal, mivel saját súlya szinte magát pörgeti, másrészt pedig az alapvető technika elsajátítása egyénre szabott nálam, hiszen sok mindentől függ az eredmény, ebben segítek szívesen. Utána már csak a gyakorlás marad és meglátod, kellő kitartással még a legügyetlenebb hoppozóból is lehet profi!

Terhesen mehetek veletek ManaHoopolni?

Jöhetsz de hoopolni nem fogsz, legalábbis nem a nehezített karikákkal. De ha pedig mindenképpen mozognál vagy táncot tanulnál, azt is megmutatom, hogy mit szabad csinálnod a könnyített karikákkal és a karikák nélkül is mutathatok pár, testet karbantartó gyakorlatot és szexi gyakorlatot a táncokhoz!

A párom elég pocakos, de azt mondja ez csak női dolog, ezért nem jön. Hogyan tudnám rávenni, hogy tartson velem?

Bizony elfelejtjük, hogy gyerekkorunkban nem számított fiú vagy-e vagy lány, a hullahopp karika mindenkinek élvezet volt. A férfiak valamiért nem annyira lelkesek ezért, de ha le akarnak adni a pocakból, akkor gyorsabb és könnyebb módja nem nagyon van. Aki pedig azt gondolja, hogy a férfiak az egész világon hasonlóan gondolkodnak, akkor csak írd be neki a youtube-ra, hogy „Hula Hoop Man”. Le fog esni az álla. Különben meg az én férjem szerves tagja a MANAHOOP csapatának, nem lenne egyedül! ;-)

Ezzel lehet fogyni?

De még mennyire! Mi főleg nehezített karikákat használunk, mert ezek valók fogyásra. Ha csak testmozgást és egy kis alakítást szeretnél vagy állóképességed javítását, akkor elegendő a műanyag, könnyű karika is.

Hogyan hat a súlyozott karika? Hogy működik ezzel a fogyás?

Háromféle súlyozott karikával dolgozunk (de természetesen, ha van sajátod és az más, az sem probléma, sőt!). 0,9 kg, 1,4 kg és 1,9 kg-os karikát szoktunk használni. Ez a fajta karika ekkora kilóval tekereg az ember körül, amivel egyúttal masszírozza is azt. Hasonlít a cellulit masszázshoz a technikája, mert ez is azon alapul, hogy miközben erőt fejtesz ki, s ezáltal edzed a tested, a karika közben végzi a dolgát és morzsolja szépen az összegyűlt zsírt. Ezeket a zsírcsomókat a szervezet jóval könnyebben távolítja el a szervezetből, mint a szépen bevackolt, kötött zsírpárnákat. Fellazítja azokat, és az edzésnek köszönhetően, amit az energia kifejtésével csinálsz a tested erősödni fog és kidolgozza a felesleges zsírt. Ez egy aerob edzés, ami azt jelenti, hogy az energiát az oxigén nagyobb mértékű felhasználásával nyerjük, ami segít nekünk a zsírt hipp-hopp lebontani és hamarabb kiüríteni a szervezetből. Tehát egyrészt az edzés technikája, másrészt pedig a karika által fellazított zsír könnyebb távozása segíti a fogyást! Ezért ilyen hatékony és gyors az eredmény!

Mennyi edzésre van szükség egy héten?

Ez nyilván függ attól, hogy mennyit szeretnél fogyni vagy, hogy egyáltalán kell-e fogynod. Én fogyáshoz a napi tíz percet ajánlom súlyozott karikával, kivéve egy nap, amikor is edzés van. Ez az edzés egy órás és különböző technikákat, HOOPDANCE-t is tanulunk. Egy ilyen változatos óra alatt 600-800 kalóriát égetünk el.

Milyen karikát válasszak?

Érdemes figyelembe venni ehhez az ismertetőt, amit itt feljebb találsz. Ha kezdő vagy, akkor kezdheted műanyag karikával, de ha fogyni szeretnél, akkor a 0,9 kg-osat ajánlom. Ha ezt már megszoktad, akkor eladhatod és vehetsz egy 1,4 kg-osat és így tovább. Én 1,4 kg-ossal kezdtem és kis idő után meg is szoktuk egymást. Tehát ez változó. Sok mindentől függ, de ha írsz nekem a kapcsolat menüben vagy a Facebookon, szívesen segítek kiválasztani a megfelelőt! Ha így döntesz, írd meg nekem, hogy hány kiló vagy, hány centiméter magas és hogy fogyni szeretnél-e vagy csak erőnléti edzésre vágysz vagy gyere el egy edzésünkre, ott kipróbálhatsz különböző karikákat és tudni fogod, neked melyik a legjobb. Segítünk, ne aggódj!

Sokszor hallottam, hogy a súlyozott karika használata után lila foltok lettek a testen. Igaz az, hogy fáj a hullahopp?

Ilyen rémtörténeteket már én is hallottam. A párom első próbálkozásai után volt pár piros foltja, fájt is neki, de az a rossz technikából adódott és abból, hogy nem túlsúlyos férfi, így a csípőcsontja és a súlyozott karika találkozása eredményezett némi harcot. De nem halt még bele senki, ráadásul pár nap alatt teljesen elmúlik. Ezt érdemes megvárni, és nem feladni az első foltnál, mert a tested nagyon könnyen hozzá fog szokni ehhez a fajta terheléshez (kb. két hét, azaz két edzés után már meg se fogod érezni, hogy pörgetsz!).

Én egyből egy 1,4 kg-os karikával kezdtem. Volt pocakom, ami felvette az ütéseket, de mivel a zsírcsomókat keményen kimasszírozta ez a kis huncut karika, az első pár alkalom nekem is nehéz volt, de egyetlen lila vagy más színű foltot nem szenvedtem el. Olyasmi volt a fájdalom másnap, mint egy erősebb izomláz. Két nap múlva már semmi bajom nem volt és pár alkalom után pedig már meg se éreztem, csak repültek le a centik fájdalommentesen. Ez változó, hogy kinek mennyire „fáj” az első pár alkalom, de van, aki meg sem érzi, mégis repülnek róla a centik. Tehát csak azt tudom mondani, hogy ki kell próbálni egy hónapig és nem kell megijedni az első alkalmak után, hanem kitartani és az eredmény így garantált!

Én nagyon szeretem a könyveidet, de a Libriben nekem elég drága. Nem lehet nálad kedvezményesen megvenni az edzésen?

De bizony, lehet! Aki bérletet vesz nálam, annak 10%-al olcsóbban adom bármelyik könyvemet! Csak kérnie kell és következő órára viszem is! ;-)

Ha még van kérdésed, írj nekem vagy kíváncsiskodj a MANAHOOP Facebook oldalán, ahol egy vidám társaság vár tapasztalattal és válaszokkal!