könyvborító

2020 legszebb könyvborítója III. forduló

A JÓSLAT bekerült a III. fordulóba

Egy este érkezett a hír, hogy A JÓSLAT-ot nevezték a legszebb könyvborító címre. 

Nagyon örültem! Aztán látva a rengeteg, szerintem simán többszáz könyvet, úgy gondoltam, hogy oké, nekem tetszik, az Ovasóim imádják, de vajon elég lesz-e egy ilyen versenyhez? És nem, nem a könyvre gondolok. Az elég lesz. A borító is. De mind tudjuk, hogy az Olvasók nagy része a kedvenc könyvükre szavaz, függetlenül a borító kinézetétől. Ezzel nincs semmi probléma, hiszen egy elkötelezett Olvasónak, talán ilyennek is kell lennie. 😀 Én azonban aggódtam.

A JÓSLAT az ötödik könyvem. Alig két hónapja még csak, hogy megjelent. Magánkiadásban. Ergo: mögöttem nem áll egy kiadó, nem áll egy marketinges hadsereg, tévében sem szerepeltem, nem vagyok celeb, és még sorolhatnám, mennyi hátulütője van az írói létnek, ha az ember nem eléggé ismert.

Az, hogy a könyveimet többen olvassák, veszik, mint egy-egy híresebb celebét az pedig nem számít az ismerettségi rátán. A világ nem így működik. Ma az az ismert, híres író, aki ott van a középpontban. Én nem vagyok. (Ennek számos oka van, független attól, hogy az ember egyáltalán írt-e könyvet és hogy az milyen.) Így aztán igen, aggódtam.

Talán úgy tűnhet most, hogy nem bízom eléggé magamban, a könyveimben, de ez nem így van. Ha csak magamnak írnék, ez elég is lenne, de én nektek írok és… én… Sajnálom…

Nem bíztam abban, hogy a könyveimnek olyan Olvasótábora van, ami előre fogja vinni a könyv ismerettségét. Rengeteg levelet kapok, de csak én. Ezt mások, a külvilág nem látja. Nincs a molyon az a rengeteg értékelés, ami nekem itthon megvan. Nincsenek könyves csoportokban halomnyi ajánlások, csupán én magam tudom, hogy milyenek a visszajelzések. És ebből arra következtettem, hogy az én Olvasóim nem szeretnék világgá kürtölni a véleményüket. Így aztán, talán érthető picit, ha arra gondoltam, most sem fog nagy csoda történni, csupán egyedül az enyém lesz az érzés, hogy tudom, szeretik a könyveimet.

Csodák pedig vannak!

Sosem hajtottam egy díjért sem. Valahol tudtam, hogy nem igazán szállhatok ringbe a celebírókkal, úgyhogy már épp kezdtem belenyugodni, hogy az is öröm, hogy egyáltalán jelölték valamilyen díjra az én szeretett gyermekemet.

Hihetetlen szuper olvasótáborom van, mert ők úgy döntöttek, hogy igenis 2020 legszebb könyvborítója, lehetne akár A JÓSLAT is. Számomra totális meglepetés volt, mikor megláttam, hogy a II. fordulóba is továbbjutott a könyv, ezzel erotika kategóriában a 10 legszebb magyar könyvborító között büszkén állva, várva az újabb szavazatokat.

Ez az egész a bizonyíték arra, hogy nem kell ahhoz celebnek lenni, hogy egy könyv jó legyen. Ez bizonyítja, hogy az emberek, az Olvasók elkezdtek odafigyelni arra is, aki nem kiadónál van, kezdenek bízni a magánkiadásokban, mert igenis ott is lehet gyémántra találni, és hogy talán kezdik elhinni, hogy nem minden arany, ami fénylik. Nem feltétlenül csak az a jó könyv (ha egyáltalán jó), ami elénk van téve, vagy ami a csapból is folyik.

Nem hittem már a csodákban négy könyv, rengeteg munka és kevés nyilvános ajánlás után, de ma újra felébredt bennem a remény és most billentyűket ragadtam, hogy őszintén elmondjam mindezt. Mert bizony, sokáig ezt sem tudtam megtenni.

De most TI, igen Ti, kedves Olvasók, új hitet adtatok. A JÓSLAT még az én maximalista szememmel is jól sikerült, a könyvborító is szuper és úgy tűnik Ti is imádjátok! Köszönöm nektek! Hálám jeléül pedig igyekezni fogok még többet tenni értetek, többet írni nektek és még sok új dolgot kitalálni.

Köszönöm, hogy az első fordulóban továbbjuthatott a könyv, és ha van kedvetek, akkor a harmadik fordulóban is szavazhattok, hogy a döntőbe juthasson. Nekem már ez is több mint, amire számítottam, de tudom, most már tényleg tudom, hogy Olvasó és Író együtt, bármit elérhet.

Őszinte szeretettel: Emese.

Ui.: Ebben az évben csupán két szavazás folyik a könyvre, a legszebb könyvborító mellett a másik a Dugonics András irodalmi díj, amire szintén lehet szavazni A JÓSLAT-nál.

Szavazz mindkettőre:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email