halász emese

2021 – Egy ÁLOMszép év

Évzáró gondolatok

Nos, lássuk, milyen is volt ez a 2021-es furcsa, végletekben és eseményekben gazdag év! 

Kezdem a legkönnyebbel és a legszuperebbel: megkaptam a Dugonics András Irodalmi díjat. Hatalmas öröm volt ez, mert egyáltalán nem számítottam rá, ráadásul olyan nagy írókat gyűrtem magam mögé, hogy még a kihirdetés után két nappal is azt gondoltam, ez csak valami tévedés lehet. 😀 

De szerencsére nem az volt. Egy gyönyörű díjjal lettem büszkébb az évben.

irodalmi díj
dugonics andrás irodalmi díj

2021 első negyede viszonylag sok láthatatlan munkával telt. Weblap szerkesztés, tökéletesítés, reklámanyagok tervezése, A JÓSLAT titkos weboldala egy szép kis ráncfelvarráson esett át, úgyhogy ilyenekkel szöszöltem, miközben minden erőmmel írtam AZ ÁLOM című könyvet. 

Ami uncsi volt, az a második negyedévben felpörgött. Kocsit cseréltünk, elkezdtem rendszeresen futni, olaszul tanultam és ezerrel kergettem az orosz fotóst, akinek meg kellett szereznem a képét AZ ÁLOM borítójához. Nem volt könnyű menet, de meglett, épp amikor a korrektor végzett a kézirattal. Imádtam ezt a pörgést, a nehézségeket, mindent, mert abban a pillanatban, hogy a Tesztolvasóknak átadtam a könyvet, minden teher lepottyant rólam. Megérte! – kiáltottam. Mindent megért. 

az álom

Most komolyan… Szó szerint ÁLOMszép ez a borító nem? 

Pár érdekességet is idebiggyesztenék. Először is, imádtam, hogy még AZ ÁLOM megírásából hátravolt vagy száz oldal, de máris érkezett rá megrendelés. Hihetetlen! Ez volt a szuper rész. 

Ami ajtó volt az orromra csapva, hogy 2020-ban A JÓSLAT legszebb borító díjat nyert és ezen felbuzdulva alig vártam, hogy AZ ÁLOM is részt vehessen egy ilyen versenyen. 2021-ben azonban a kutya se indított ilyet. Hm. Hát így jártam. Nekem attól még a legszebb. 🙂

Képzeljétek egy szuper és hirtelen jött Olvasó tali is kikerekedett Karcagon év közben és nagyon megleptek a lányok, mert ilyen durván bejegyzetelt könyvet még egyetemeken se látni! 😀

Átjárt a celeb feeling is, amikor egy boltban felismert az eladó és nagyon kedvesen kérdezte:

– Bocsánat, de nem te vagy Halász Emese?

Röpködtem örömömben, micsoda dolog, hát felismernek az emberek és elmondják, mennyire imádják a könyveimet.

Plusz érdekesség még, hogy a Tesztolvasás időszaka közben én végig hátradőlve, és az esélytelenek nyugalmával vártam az ítéletet, miszerint a könyv egy köztes részhez méltón, kellően nyugis. (Mondjuk ki, azt gondoltam, unalmas.) De kiderült, hogy gyakorlatilag sokkoltam a Tesztolvasókat. Volt, aki napokig meg sem tudott szólalni a könyv elolvasása után. Volt, aki két hétig emésztette, majd egy 6 oldalas levelet kaptam tőle arról, hogy mennyire nyűgözte le a könyv. Így aztán a végére én is sokkot kaptam, csak én attól, hogy A JÓSLAT-al ellentétben ez a könyv minden egyes Tesztolvasónak tetszett. Mit tetszett? Imádták! 

Már az első könyveddel is magasra tetted a mércét, azonban most szerintem sikerült még magasabbra tornásznod. Sok, ennél sokkal rosszabb NY Times bestsellert olvastam már.

vámpír

Mondanom sem kell, olyan erőre kaptam, hogy csak úgy szárnyaltam! Elkészült a brutál anyagot tartalmazó titkos weboldal, a “Mennyire ismered AZ ÁLOM című könyvet” kvíz, és elkezdtem szervezni az első könyvbemutatót is.

Ünneplésként pedig 3 év után végre eljutottunk a Vámpírok báljára is, ahová a legjobb helyeket kaptam. 

Egy picit sikerült pihenni mindig. 2021-ben sokat utaztunk és amerre csak jártam dedikáltam.

A legnagyobb öröm azonban év végén ért, pontosan november 21-én. Életemben először volt egy szuper születésnapom. Egy saját kis bulis szülinap, ahol a barátaimmal, a szeretteimmel körbeölelve eltöltöttünk egy egész napot, majd egy vacsorát. Még mindig nem találok szavakat arra, hogy mennyire imádtam azt a napot. Eskü, életemben az első olyan nap, ami csak az enyém volt, csak rólam szólt. Nevezettek egoistának, de akkor is azt kívánom, hogy minimum egy nap minden évben jusson mindenkinek, ami csak az övé!

Gyors ideteszem a helyet is, mert szenzációs az étterem, ahol voltunk. Az az odafigyelés, amiben részesítettek egyszerűen fantasztikus volt! Köszönöm a Cilantro Bisztrónak!

Az év végére már elkezdtem a Skorpió vumen sorozat befejező részét is, mert a terv az, hogy 2022-ben hamarabb jelenik meg a szokásos szeptembernél. 

Ha már 2022…

Fogadalmakat nem szoktam tenni, de tervek mindig vannak. Az új évben még többet fogok dolgozni a könyveken, mint eddig, mert 2023-ban külföldre fognak repülni, angol nyelven. Ehhez pedig bele kell húznom. 😉 A harmadik rész hamarabb jelenik majd meg, és a kiegészítő rész is még az év végén napvilágot kell, hogy lásson. Nos, drukkoljatok, hogy összejöjjön. 

Márciusban pedig egy fotózásom lesz, szóval az edzést is meg kell tolni, mivel fehérneműs fotózás lesz egy kis plusz meglepivel. Már ’21-ben elkezdtük ugyanis a kicsit szexibb fotók gyártását, mondván, egy erotikus könyv írója ne legyen már apáca… 😀 Még szerencse, hogy a férjem fotós! A kedvenc képem 2021-ben pedig ez, amit ő készített:

Végül egy kérdéssel zártam az évet. Mi az, amit 2022-ben másképp csinálnék? 

Semmi. Tényleg semmi. Rengeteget dolgozom, de a sok Olvasói visszajelzés, a levelek tőletek mind azt igazolják, hogy megéri, még akkor is, ha ebben az országban talán sosem leszek elismert, nagy celebíró. Amit beláttam ’21-ben (kíméletlenül és őszintén), hogy ez a része a dolgoknak már rég nem rajtam múlik. Magánkiadóként így is az élmezőnyben adok el könyvet, segítem a kezdő írókat és a cégeket, és teszek bőven mások boldogságáért is.

Mert megtehetem.

Mert én már kész vagyok.

Boldog vagyok. 

Ezt kívánom minden kedves Olvasómnak is! 

0
    0
    Kosarad
    Üres a kosarad