beleolvasó spiritualitás II. kettő 2

Beleolvasó – Spiritualitás II.

Részlet a Spiritualitás II. című könyvből

15. lépés – Teremtsd újra önmagad 6 nap alatt

Isten 6 nap alatt teremtette a világot:

 1. nap – föld, világos és sötét, nappal és éj
 2. nap – ég
 3. nap – szárazföld és vizek, növények
 4. nap – Nap, Hold és csillagok
 5. nap – állatok
 6. nap – férfi, nő

Adj hálát minden nap ezekért! Ennek alapján, a cél: önmagadat újra átvizsgálni és újrateremteni, feltöltődni, újjáépíteni!

Elnézést, ha esetleg a részletesség nem felel meg minden nemű Bibliának és teremtéselméletnek, de jómagam nem vagyok hívő, így az egyetlen általam is ismert és elérhető Bibliára támaszkodva jutottam az információkhoz.

A teremtés önmagában – úgy hiszem – nem Isten kiváltsága. Mi magunk is teremtünk. A gondolataink, szavaink, tetteink, mind teremtő erejűek. Kissé nehéz felfogni azt, hogy ha mi mind teremtünk nem teremtünk-e keresztbe egymásnak. Hiszen, ha mindannyian képesek vagyunk létrehozni következményeket és változásokat, akkor nehéz elhinni azt, hogy valaki más esetleg nem akadályozhatja-e meg az általunk megteremtendőket. Olyan egyszerű lenne, nem igaz? Mi elképzeljük, ahogyan egy jachton ülünk és koktélt szürcsölgetünk, mert hát ugye megtehetjük, megteremthetjük. Mégsem jön össze. Mennyivel egyszerűbb arra fogni, hogy valaki más is megteremtette ugyanezt és most nincs annyi jacht a világon és mi ezért nem kaptuk meg, azaz még várunk a sorunkra. De ez nem így működik. Az ego könnyen tesz másokat felelőssé, de meg kell értenünk, hogy csak mi vagyunk a felelősek. Vajon tényleg így van?

Nincs-e esetleg egy ítélőbíróság valahol a tetteink, szavaink és gondolataink felett, akik eldöntik, hogy ezt vagy azt megteremthetjük-e. Akik tudják mindenki kívánságát és kiválogatják a menetrendnek megfelelőt. Ha például Pistike azt kívánja, hogy törjön ki a tanárnéni bokája és ne jöjjön tanítani egy évig, akkor azt nem hagyják jóvá, mert a tanárnéni ezt nem érdemli meg. Helyette a bíróság a tanárnéni kívánságát helyezi előtérbe, miszerint elutazhat Hawaii-ra. Vagy épp fordítva: a tanárnéni mégiscsak kitöri a bokáját, mert meg kell tanulnia, hogy milyen kiszolgáltatva lenni, mielőtt túlságosan is önálló lenne, ami nem tenne neki jót a jövőben. Pistike: Hawaii 1:0.

Így működne hát? Isten vagy egy döntőbíróság esetleg egy Sorskovács műhely dönti el, mit, mikor és hogyan teremthetünk meg, hogy ne kuszálódjanak össze a szálak?

Az érdekes az, hogy talán ezt is mi magunk teremtjük meg. Mielőtt leszületünk, eldöntjük, hogy mit szeretnénk megtapasztalni. Akkor és ott még tisztán látunk és tudjuk, hogy mit szeretnénk. Megtervezzük a fő csapásvonalakat, mint például egy bokatörést. A többit pedig megtapasztaljuk, miután leszületünk. És akkor jön a kis huncut ego. Ami azt mondja, hogy nekem is kijár a jóból, nem csak a szomszédnak lehet szép autója, nagy háza. Pedig semmi köze ezeknek a dolgoknak a fejlődésedhez. Nem ezt vállaltad születésed előtt. Talán épp azt szeretted volna megélni, hogy szegény légy. Erre jön az ego és ő meg gazdag akar lenni. Nem, ez nem szolgál téged. Ezért az ilyen teremtéseknek nincsen értelmük, ezért meg sem valósulnak. Azért nem valósulnak meg, mert Te úgy döntöttél, hogy mást szeretnél megtapasztalni, még ha nem is emlékszel erre.

Csodálatos háló ez, ha mélyebbre ásunk. Mostanra már ugyanis biztos vagyok benne hogy eszedbe jutott, hogy mi van akkor azokkal, akiket a családunknak, a barátainknak nevezünk. Ők mind azért élnek, hogy a mi megtapasztalásunkat segítsék itt, e földi síkon?

Igen is, meg nem is. Nekik is vannak céljaik, amit ők szeretnének megtapasztalni és neked is. A kettő nem zárja ki azt, hogy minden családtagnak és ismerősnek ne lehessen egy olyan élete, melyben felismeri a teremtés lehetőségét és megélhesse a kívánt megtapasztalást. Éppen ez az, ami csodálatos. A véletlenek nem léteznek, szerencse nincs. Csak közös akarat van, aminek az eredménye az, hogy mind megtapasztaljuk önmagunk erejét egy másik síkon.

 

Ha ébresztett benned gondolatokat a téma, akkor már csak a gyakorlat tehet teljesebbé. A könyvben minden lépéshez tartozik egy személyedre szabott gyakorlat.

A Spiritualitás II. című könyvben minden lépéshez tartozik egy saját személyedre szabható gyakorlat is.

Ha több is érdekel, akkor itt találsz még véleményeket és a könyvet:

A Spiritualitás II. című könyv elérhető az alábbi boltokban is: Libri, Bookline, Líra

0
  0
  Kosarad
  Üres a kosaradMég vásárolok