Ingyenes bemutató óra? Naná! Nézd meg itt, hogy mikor lesz a következő!

MIÉRT JÓ SZÁMODRA A MANAHOOP © ?

Napi 10 perc edzés már látványosan fogyaszt
Erősíti a hát-, has-, comb és fenékizmokat
Heti egy MANAHOOP © féle intenzív edzés mellett hoopdancet is tanulsz, ami rendkívül látványos és kreatív szórakozás
Nem kerül sokba
Nem terheli az ízületeket
Kimozdít a mindennapokból
Egy nagyszerű csapat tagja lehetsz
Sikerélményt és önbizalmat ad

Figyelem! A has préselődése miatt terhes nőknek nem ajánlott a használata, mert a babára káros hatással lehet mindennemű rázkódás és préselés!

ÉN ÉS A FOGYÁS

/Én : pocak = 1:0/

Nekem mindig is gondot okozott, hogy heti háromszor fél-egy órát testmozgásra szánjak. Sosem volt ennyi időm. :-D Nagyon szerettem volna, ha valaki feltalál valami olyan edzésformát, ami napi tíz perc mozgással már komolyabb eredményeket is produkál. Leginkább hasból szerettem volna fogyni (naná, hogy odamegy az összes csoki) és az állóképességemen javítani. Ezek voltak az elsődleges szempontjaim. Ja, és ne kelljen már kétnaponta belepusztulni. Jártam edzőterembe heti háromszor (amíg még nem voltam ilyen elfoglalt), voltam különböző fitnesz és aerobik órákon, próbáltam a táncot és a legjobbat is: a teljes étrendváltoztatást. Egyiket sem egyszerű megoldani, ráadásul nem hoztak olyan gyors változást, hogy ne győzzön idővel a kitartásom csökkenése. Végül megtaláltam azt, amiről azt hittem nem is létezik, pedig már több ezer éve feltalálták! A hulahoopot!

Napi tíz perc + heti egyszeri edzés (MANAHOOP © edzéstervvel) és egy hónap alatt 4 centi lement a derekamból, kettő pedig a combomból. Az állóképességem sokat javult, tele vagyok energiával. Imádom!
Hogyan találtam rá a lehetőségre? Olvasd el Te is Cori Magnotta történetét.

HOGYAN CSINÁLTAM A HULAHOOPBÓL MANAHOOP © -OT?

Egy ilyen történet után az ember természetesen azonnal belevágna! Nem is csoda! Mondj még egy edzésformát, ami ennyire kedves és alig egy óra alatt levesz 10 percenként átlagosan 120 kalóriát (a MANAHOOP © -nál egy edzés alatt minimum 600 kalóriát égetünk el)!

Először a barátaimnak szerveztem egy kis szabadtéri „hulahoopolást”. Aztán jött az ötlet: ha már ilyen gyakorlott vagyok ebben és rengeteg munkát tettem már bele (mindenféle gyakorlatokkal, edzéstervekkel, csak az ég tudja hány óra kutatással a minél jobb eredményekért), akkor miért ne osszam meg ezt másokkal?

De hogy jön ez egy íróhoz?

Íróként és lélektrénerként rengeteg ember lelkén segítettem már és segítek most is. De ezzel az edzésformával úgy véltem, a testen is segíthetek.

Ép lélekkel ép testben.

Ez a mottóm! Ez ám a kerek, egész megoldás! Így aztán belevágtam a MANA HOOP © -ba.

A hulahoopozás is, mint oly sok sport endorfint termel, azaz boldogsághormont. Ez már önmagában is elég lenne az írói munkásságomhoz, de a hoopozók tudják, hogy olyan ember vagyok, aki segít nekik lefogyni plusz a lelkükön is képes könnyíteni és nem restek odajönni és belevágni az életmód változtatásba is a test edzése mellett.

Épp az ilyen emberek miatt imádom ezt a munkát! Lélektrénerként pedig az, amit a hawaii emberek tartanak, nagyon is közel áll hozzám: ők azt vallják, hogy mindenkinek van saját ereje, egy belső energia, melyet növelni kell, hogy boldogabb életet élhessen. Így aztán az én könyveim címe: A boldogság benned van, a MANAHOOP © edzések által kiegészül az erő benned van-al.

Mindig is azt próbáltam átadni az embereknek, hogy az erő bennük lakozik, csakis bennük, amivel boldogok lehetnek. A MANAHOOP © segít a nőknek több önbizalmat szerezni, nagyobb állóképességet, több energiát ad, szabadságérzetet növelünk, testet alakítunk, fogyasztunk és egy vidám csapatban tanulhatunk olyan figurákat, amikkel - reményeim szerint - később fellépéseket is vállalunk!

A mana szó hawaii nyelven erőt, energiát jelent. De nem a hagyományos felfogás szerint, a hawaii nézetek alapján ugyanis az éltető energiát jelenti, ami mindent körülvesz. Nyerhetsz és veszthetsz is mana-t mindennel, amit teszel. A kiegyensúlyozott életmód, kapcsolat és munka segít abban, hogy mana-t gyűjtsünk be. Ennek legjobb példája az előző hawaii szenátor, akit szép beszédűnek, őszintének és szerénynek tartottak, és a mana-ja engedte őt, hogy a második leghosszabb mandátummal rendelkező szenátor legyen Hawaii-n. Utolsó szava az volt, hogy aloha (szeretet).

MÉG EGY KIS MOTIVÁCIÓ

1. A bérletet beszerzők plusz ajándékban is részesülnek! Ha a bérlettel egymás után 4 órán is ott vagy, akkor az ötödik órát ajándékba kapod!

2. Mindenki, aki eljön, kap egy Motivációs kártyát! Ezen szerepel majd (akár ott helyben mérés után) a derék, a combkerület és csípő mérete és a test súlya. Természetesen, csak ha beleegyezel! Ez a kártya nálad lesz, és havonta egyszer újramérjük a centiket, így láthatod majd a kezdet és a haladás útját centiméterekben és kilókban! ;-)

KARIKAFAJTÁK

Én magam, körülbelül 150 féle fitnesz / hulahoop és tornakarikáról tudok.
A MANAHOOP © leginkább a test alakítására és fogyására összpontosít a hoopdance mellett, így aztán mi a súlyozott karikákat és műanyag tornakarikákat használjuk. Ez utóbbit a belemelegítéshez és a tánchoz vagy azoknak alkalmas, akik fogyni nem szeretnének, csupán mozogni egy kis állóképesség javítás végett. Természetesen, ha már van jól bevált karikád otthon, akkor elég csak magaddal hoznod, a lényeg az, hogy Te jól érezd magad és elérd a célod az edzéseken. Én mindenkivel külön is foglalkozom az edzések alatt, így biztos lehetsz abban, hogy minden segítséget megkapsz!

A műanyag hulahoop karika (tornakarika):

Ezt a karikát a MANAHOOP © -nál bemelegítéshez és a HOOPDANCE-hez alkalmazzuk, vagy olyanoknak ajánljuk, akik fogyni nem, csak mozogni szeretnének. Mindig van nálunk (90 cm-esek), ezt nem feltétlenül kell megvenned, de azért hasznos lehet, ha otthon is szeretnél gyakorolni!
Itt tudod beszerezni Vagy a nagyobb játékáruházakban a közeledben.

Súlyozott karikák

Mi leginkább a fogyásra és az egészségre koncentrálunk, ezért súlyozott karikákkal dolgozunk. Jótékony hatásait, olvashattad már feljebb.
Ezek a karikák szétszedhetőek, így egy táskában is elfér és edzésen elég összepattintani őket.

Ajánlás

Mi leginkább az 1,4 kilogrammos*, kék színű karikát használjuk, ezt is szoktam ajánlani minden új tagunknak.
*olcsó és jó minőség a Dechatlonban (Itt tudod beszerezni)

Bármilyen kérdésed van ezekkel kapcsolatban, küldj nekem üzenetet a MANAHOOP © Facebook oldalán vagy írj üzenetet az info@halaszemese.hu mail címre és szívesen segítek.

HOOPOZNI MINDENKI TUD

A férjem az egyetlen, aki nem. :-D Csak viccelek, de tény és való, hogy nagyon nehezen tanulta meg. Végül is megtanulta! Gyakorlás és személyre szabott tippjeim segítségével, három óra után már hasznosan tudta pörgetni a karikát, ahogyan a csoport minden tagja is!

Hozd el a karikád és a többit bízd rám ;-)!

HOL?

Két városban is működünk már:

1. Esztergom
Szép időben az esztergomi Erzsébet parkban pörgetjük a karikákat, télen, hűvösebb időben pedig teremben edzünk. Itt találod a bemutató órák idejét. Nyáron a parkban pedig bármikor csatlakozhatsz hozzánk.

2. Tát
Az MNA Fitness Club jóvoltából már Táton is ott vagyunk. Minden egyes óra külön élmény, soha nem unalmas és rendkívül vidám a társaság is! Csatlakozz hozzánk az MNA-ban! ;-)

Minden egyéb információt megkapsz a feliratkozás után, plusz ha nagyobb bulikat, sportnapot szervezünk, arról is Te értesülhetsz a leghamarabb! ;-)

MIBEN?

Érdemes kényelmes (akár fitnesz) nadrágot és egy szintén kényelmes nem túl laza, de nem is testhez simuló pólót választani.
Cipő szintén kényelmes torna- vagy edzőcipő. De hidd el, akkor sem történik semmi gond, ha csak úgy beugrasz egy csini pólóban és farmerban mezítláb. :-D

Ha már MANA, azaz életenergia: tudtad, hogy a föld energiáit is jóval könnyebben vesszük fel, ha mezítláb járkálunk? Bizony! Minél közelebbi a kapcsolat földanyánkkal, annál több az energiánk.

Javaslok egy pici törölközőt is rendszeresíteni (hasznos, mikor gyöngyözik az ember homloka!) és persze sok folyadékot! Ja, igen: a karikádat se hagyd otthon. ;-)

MI IS PONTOSAN AZ A „HULLAHOPP"?

A hulahoop karika feltalálása több ezer évre nyúlik vissza a történelemben. Először az ókori egyiptomiak és görögök használták a karikát gyermekek szórakoztatására, majd miután felfedezték súlycsökkentő hatását, így elég gyorsan elterjedt a felnőttek körében is. Első változatai szőlővesszőből készültek, majd súlyának nehezítése miatt az új alapanyaga a bambusz, a fém illetve a fa lett.

A 14. században az angolok szív- és érrendszeri problémák gyógyítására alkalmazták.

A hula hoop elnevezés a 18. századból származik. Ezt a nevet a hawaii hula táncról, a hasonló mozgásvégzés miatt kapta. A hula hoop-ot magyarul hulahoppnak hívják, mégis sokan tévesen hullahoppnak nevezik.

Mi a MANAHOOP © -nál, maradunk az angol elnevezésnél: azaz hulahoop (hulahúp) karikákkal dolgozunk.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Én soha nem tudtam hulahoopozni. Meg tudsz tanítani?

Én se tudtam. :-D Egyrészt a súlyozott karikákkal jóval könnyebb, mint a könnyű műanyaggal, mivel saját súlya szinte magát pörgeti, másrészt pedig az alapvető technika elsajátítása egyénre szabott nálam, hiszen sok mindentől függ az eredmény, ebben segítek szívesen. Utána már csak a gyakorlás marad és meglátod, kellő kitartással még a legügyetlenebb hoopozóból is lehet profi!

Terhesen mehetek veletek ManaHoopolni?

Jöhetsz persze, de nem a nehezített karikákkal. Ha mindenképpen mozognál vagy táncot tanulnál, megmutatom, hogy mit tudsz csinálni a könnyített karikákkal a hoopdance részből!

A párom elég pocakos, de azt mondja ez csak női dolog, ezért nem jön. Hogyan tudnám rávenni, hogy tartson velem?

Bizony elfelejtjük, hogy gyerekkorunkban nem számított fiú vagy-e vagy lány, a hullahopp karika mindenkinek élvezet volt. A férfiak valamiért nem annyira lelkesek ezért, de ha le akarnak adni a pocakból, akkor gyorsabb és könnyebb módja nem nagyon van. Aki pedig azt gondolja, hogy a férfiak az egész világon hasonlóan gondolkodnak, akkor csak írd be neki a youtube-ra, hogy „Hula Hoop Man”. Le fog esni az álla. Különben meg az én férjem szerves tagja a MANAHOOP © csapatának, nem lenne egyedül! ;-)

Ezzel lehet fogyni?

De még mennyire! Mi főleg nehezített karikákat használunk, mert ezek valók fogyásra. Ha csak testmozgást és egy kis alakítást szeretnél vagy állóképességed javítását, akkor elegendő a műanyag, könnyű karika is.

Hogyan hat a súlyozott karika? Hogy működik ezzel a fogyás?

Háromféle súlyozott karikával dolgozunk (de természetesen, ha van sajátod és az más, az sem probléma, sőt!). 0,9 kg, 1,4 kg és 1,9 kg-os karikát szoktunk használni. Ez a fajta karika ekkora kilóval tekereg az ember körül, amivel egyúttal masszírozza is azt. Hasonlít a cellulit masszázshoz a technikája, mert ez is azon alapul, hogy miközben erőt fejtesz ki, s ezáltal edzed a tested, közben a karika is végzi a dolgát és morzsolja szépen az összegyűlt zsírt. Ezeket a fellazított zsírcsomókat a szervezet jóval könnyebben távolítja el a szervezetből, mint a szépen bevackolt, kötött zsírpárnákat. Fellazítja azokat, és az edzésnek köszönhetően, amit az energia kifejtésével csinálsz a tested erősödni fog és kidolgozza a felesleges zsírt. Ez egy aerob edzés, ami azt jelenti, hogy az energiát az oxigén nagyobb mértékű felhasználásával nyerjük, ami segít nekünk a zsírt hipp-hopp lebontani és hamarabb kiüríteni a szervezetből.

Tehát egyrészt az edzés technikája, másrészt pedig a karika által fellazított zsír könnyebb távozása segíti a fogyást! Ezért ilyen hatékony és gyors az eredmény!

Mennyi edzésre van szükség egy héten?

Ez nyilván függ attól, hogy mennyit szeretnél fogyni vagy, hogy egyáltalán kell-e fogynod. Én fogyáshoz a napi tíz percet ajánlom súlyozott karikával, kivéve egy nap, amikor is edzés van. Ez az edzés egy órás és különböző technikákat, HOOPDANCE-t is tanulunk. Egy ilyen változatos óra alatt 600-800 kalóriát égetünk el.

Milyen karikát válasszak?

Ha kezdő vagy, akkor kezdheted műanyag karikával, de ha fogyni szeretnél, akkor a 0,9 kg-osat ajánlom. Ha ezt már megszoktad, akkor eladhatod és vehetsz egy 1,4 kg-osat és így tovább. Én 1,4 kg-ossal kezdtem és kis idő után meg is szoktuk egymást, így én csak ezt az egyfélét használtam és fogom is. Tehát ez változó. Sok mindentől függ, de ha írsz nekem a kapcsolat menüben vagy a Facebook oldalunkon, szívesen segítek kiválasztani a megfelelőt! Ha így döntesz, írd meg nekem, hogy hány kiló vagy, hány centiméter magas és hogy fogyni szeretnél-e vagy csak erőnléti edzésre vágysz vagy gyere el egy bemutató óránkra, ott kipróbálhatsz különböző karikákat és tudni fogod, neked melyik a legjobb. Segítünk, ne aggódj!

Sokszor hallottam, hogy a súlyozott karika használata után lila foltok lettek a testen. Igaz az, hogy fáj a hullahopp?

Ilyen rémtörténeteket már én is hallottam. A párom első próbálkozásai után volt pár piros foltja, fájt is neki egy picikét, de az a rossz technikából adódott és abból, hogy nem túlsúlyos férfi, így a csípőcsontja és a súlyozott karika találkozása eredményezett némi harcot. De úgy tudom, hogy a túlélési arány 100%-os, ráadásul pár nap alatt teljesen elmúlik. Ezt érdemes megvárni, és nem feladni az első foltnál, mert a tested nagyon könnyen hozzá fog szokni ehhez a fajta terheléshez (kb. két hét, azaz két edzés után már meg se fogod érezni, hogy pörgetsz!).

Én egyből egy 1,4 kg-os karikával kezdtem. Volt pocakom, ami felvette az ütéseket, de mivel a zsírcsomókat keményen kimasszírozta ez a kis huncut karika, az első pár alkalom nekem is nehéz volt, de egyetlen lila vagy más színű foltot nem szenvedtem el. Olyasmi volt a fájdalom másnap, mint egy izomláz. Két nap múlva már semmi bajom nem volt és pár alkalom után pedig már meg se éreztem, csak repültek le a centik fájdalommentesen. Ez változó, hogy kinek mennyire „fáj” az első pár alkalom, de van, aki meg sem érzi, mégis repülnek róla a centik. Tehát csak azt tudom mondani, hogy ki kell próbálni egy hónapig és nem kell megijedni az első alkalmak után, hanem kitartani és az eredmény így garantált!

Én nagyon szeretem a könyveidet! Nem lehet nálad kedvezményesen megvenni az edzésen?

De bizony, lehet! Aki bérletet vesz nálam, annak 10%-al olcsóbban adom bármelyik könyvemet! Csak kérnie kell és következő órára viszem is! ;-)

Ha még van kérdésed, írj nekem vagy kíváncsiskodj a MANAHOOP Facebook oldalán, ahol egy vidám társaság vár tapasztalattal és válaszokkal!

Addig is lesd meg az infókat a Bemutató órákról:

(kattints a HULASAURUS-ra)