halaszemese

Mennyibe kerül ma kiadni egy könyvet?

Profi könyvkiadás okosan és költséghatékonyan? Naná!

Sokan kérdezitek tőlem, akik mentorálásra jelentkeztek az Írómentor Programba, hogy mennyibe is kerül ma a könyvkiadás, és egyébként teljes joggal. Ez az első és legfontosabb kérdés, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a kiadásra úgy tekintünk, mint drága hobbira, vagy inkább plusz bevételszerzésre.

Egy könyv kiadásának ára azonban rengeteg mindentől függ. Csak, hogy a legfontosabbakat említsem:

  • Milyen hosszú a könyv? Hány oldal?
  • Melyik nyomdával készítteted?
  • Vannak-e benne színes oldalak?
  • Milyen a borító? Kemény vagy puhatáblás, milyen papírból, milyen bevonattal, stb…

És még sok más is befolyásolja egy könykiadás árát. De van, ami pozitívan! Ilyen például maga az Írómentor Program, ami 100%-os biztosítéka annak, hogy profi könyved lesz, nem pedig egy összehajigált, szerkesztetlen, korrektúra nélküli valami, amit lehet, hogy olcsón adtak ki, azonban gáz az egész, úgy ahogy van.

írómentor program

Mehetsz te “profi” csapathoz is, teszem azt, egy kiadóhoz, de az meg ugye tudjuk… a drága hobbi kategória.

Én magam úgy vagyok a könyvkiadással, hogy jó munkához egyrészt idő kell, másrészt pedig kiváló szakemberek és a legfontosabb: a megfelelő alapozás!

Mit is jelent mindez?

Maga az Írómentor program egy egyszeri kiadás, akármennyi könyvet fogsz kiadni életed során. Amennyi tudást kapsz általa, az azonban hatalmas segítség a könyvkiadás rögös labirintusában! A program végigvisz az ötletedtől egészen az eladásig, nem csak a kiadásig! És ez az, amiben neked igazán fontos gondolkodnod, ha könyvkiadásra adod a fejed! Mutatom, mi kell egy igazán jó íróhoz és a profi könyvéhez:

Amit nyersz a programmal, azt még felsorolni is nehéz, de azért megpróbálom, aztán elmondom a miérteket is.

1. Tanulhatsz Írástechnikát, ha szeretnél. Ez nem kötelező, de ajánlott. Az Írástechnika egyébként nálam soha nem csoportos és nem egy pár napos program! Teljesen egyénre szabott feladatokat kapsz, és mindig mindent átnézünk, megbeszélünk. A végére pedig kialakul / csiszolódik az írói stílusod, ráadásul már eleve a saját könyveddel, vagy ötleteddel fogunk dolgozni, úgyhogy ezzel már spórolsz is a szerkesztési díjon.

könyvkiadás

2. Kapsz egy olyan Alap tudásanyagot, ami által tisztán fogod látni a mai könyvpiaci helyzetet. Miért fontos ez neked? Mert tudnod kell, hogy hová akarsz írni, és azt is, hogy hogyan viselkednek az Olvasóid. Ismerned kell a célközönséget.

3. Könyvmarketing oktatásra fel! Van a marketing és van a könyvmarketing. A kettő erősen különbözik egymástól. Én már csak tudom. Egy vagyont költöttem felesleges marketing oktatásokra, amivel nem tudtam eladni a könyveimet. Épp ezért fejlesztettem ki 7 év alatt és oktatom a Könyvmarketinget, Magyarországon elsőként. Ha ez nincs meg, akkor csak marha drága díszek lesznek a könyveid a polcodon.

4. Segédanyagok tárháza. Hónapokat el azzal, hogy megkeresgéljem a legjobb utakat, a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást mindenhez. Elég, ha csak azt mondom, hogy az ISBN számból generálunk vonalkódot. Na? Merre indulsz? És hogyan? Legalább fél órámba került anno, hogy megtaláljam a megoldást. Ma ez a művelet már csak két perc. A segédanyagokkal, amik a programhoz járnak, hónapokat fogsz megspórolni, egy rakás ősz hajszáltól megkíméled magad és több időd marad írni vagy a családoddal lenni. Ezek az “apró” dolgok a valódi kulcsai egy hatékony és okos könyvkiadás folyamatának.

idő

5. Szerkesztés? Imádom! Szerkesztetlen könyvet pedig NEM ADUNK KI! Nagyon szeretek szerkeszteni, így aztán ezért nem is kérek soha magas árat. Gyakorlatilag az országban a legjobb ár-érték arány az enyém, épp emiatt. Ráadásul nem is a szokványos szerkesztésben lesz részed, mert itt már befigyel majd egy kis Amerika. Ahogy a filmekben is látod: szigorú, rendkívül alapos szerkesztést kapsz majd. Sokat fogunk együtt dolgozni így.

6. Korrektúra is kell annak a könyvnek! Azonban itt tartozom egy vallomással. Nem vagyok odáig a korrektúrától. Megcsinálom, mert mindig is jó voltam korrektúrából, de nem a szívem csücske. Épp emiatt nem is feltétele a programba kerülésnek, hogy ezt én csináljam. Igen, itt is tudsz spórolni! Én mondtam!

az álom skorpió vumen sorozat a jóslat ignis halasz emese könyvek

7. Borítóról ismerszik meg a könyv. Nos, hol is kezdjem? Van a kép / rajz, ami neked tetszik. Tök jó, de olyan nagyon kevés ez, mint sünben a dauer. Ahhoz, hogy ebből egy nyomdakész (kifutós, gerincméretes stb) borító legyen, kicsit macerásabb az út ennél. Jó hír, hogy ezt is megvalósítjuk a programban neked.

EZEK UTÁN NEM KÉRDÉS, HOGY MENNYI MINDEN BEFOLYÁSOLJA EGY KÖNYV ÁRÁT, UGYE?

A Mennyibe kerül ma a könyvkiadás? kérdésedre pontos választ kaphatsz, ha megbeszéljük a részleteket, és én is ismertetem az Írómentor Program legszuperebb különcségét, avagy mitől más ez a program, mint az összes többi.

Kérd konzultációt az Írómentor Program oldalán. 

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradVissza a Shopba